Portretten Zeeuwse Sier

De portretten van Zeeuwse Sier zijn te koop en te zien in de winkel: Maison de la Mer, Nieuwe Burg 6, Middelburg.

Openingstijden dinsdag t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

**************************************

Zeeuwse Sier in LISA Wohnen , een uitgebreid artikel over Zeeuwse Sier en de portretten.

**************************************

Zeeuwse Sier in het woonblad Ariadne at Home.

Op 7 april 2015  ligt het mei-nummer van Adriadne at Home in de winkel.
Een prachtige reportage over de Zeeuwse sieraden en over ons huis onder aan de duinen.

**************************************

De portretten van Zeeuwse Sier zijn zeer geliefd. De portretten worden gemaakt van oude
Carte-de-Visite. Onderstaand informatie over de Carte-de-Visite.

Unieke portretten
Alleen de allerrijksten konden het zich permitteren in de 18e en 19e eeuw een natuurgetrouw portret van zichzelf te laten schilderen. Maar met de uitvinding van de fotografie in de 19e eeuw werd het natuurgetrouw portret voor iedereen mogelijk. Uit verschillende lagen van de bevolking werden mensen – in dezelfde houding en vaak met dezelfde attributen en tegen hetzelfde decor – vastgelegd. Van meet af aan was er een grote interesse om het medium fotografie toe te passen in de portretkunst. Er ontstonden zo unieke portretten.

Carte-de-Visite
De technieken verbeterden zich snel en de kosten voor het maken van een foto werd aanzienlijk goedkoper. In 1854 kwam het portret op visitekaart-formaat, de zogenaamde Carte-de-Visite.  Op deze manier konden er meerdere kleine opnamen op een glasnegatief gemaakt worden. Deze betaalbare portretten van ca. 10,5 x 6,5 cm maakte het portret nu echt voor een groot publiek bereikbaar. Ook in Nederland werd de Carte-de-Visite of visitekaartfoto geïntroduceerd. Het verzamelen van portretten van familieleden, maar ook van schrijvers, toneelspelers, schilders en dichters, in speciaal ontworpen albums met passé-partoutvensters werd een rage. Op de Carte-de-Visite stond aan de ene kant een foto en de andere kant de naam, adres en woonplaats en her en der nog wat versiersels. Het was de gewoonte om de Carte-de-Visite te geven bij sociale gelegenheden.

**********************************************************************

Wat zou Zeeland zijn zonder klederdracht? PZC (Povinciale Zeeuwse Courant) 5 augustus 2014.
Een ondemuts van broderie, een tussenmuts, dan een bovenmuts van Mechelse kant. Doek, beuk en keuzen. Een een manteline om de blote armen tegen de kou te beschermen. Voor de mannen was er de boezeroen van kamgaren met in het halsboord twee gouden halsknopen.
De dracht is verdwenen; slechts enkele 'oude' vrouwen kleden zich nog in de oorspronkelijke dracht.

Maar wie zegt dat de Zeeuwse traditie ten onder gaat? Zeeuwse Sier zet zich in om de traditionele sieraden te behouden. De prachtige sieraden van bloedkoraal en granaat met de grote roodgouden sloten geven de vrouw van nu een stijlvolle uitstraling. Mooie sieraden zijn tijdloos. De Zeeuwse sieraden mogen gezien worden.

*************************************************************************

BLOEDMOOI

Zeeuwse Sier in HAPPINEZ, nummer 6 (4 september 2013 in de winkel) 
Pagina 23 Shopgids
'De bloedkoralen, die volgens Zeeuwse traditie al generaties lang door bloedverwanten aan elkaar
gegeven worden, zorgen voor levensenergie en beschermen tegen invloeden van buitenaf.' 


Vlaslant Paasverkoop
Zaterdag 30 maart en zondag 31 maart 2013, 12.00 - 18.00 uur. 
Huisartsenpraktijk Vlaskant, Waalreseweg 29, 5554 HA Valkenswaard.
Liesbeth de Boer-Janssen (tassen), Rosanne van Tilburg (sieraden), Ad de Boer (olijfolie uit Le Marche, Italie) en Carla van Tilburg (Zeeuwse sieraden) nodigen u van harte uit voor hun Paasverkoop. 
2012
Zeeuwse Sier kan met recht spreken over een succesvol jaar. Ruim 9.500 mensen bezochten mijn website.
De aFamily aFair in de Karottenfabriek Rotterdam en de Zeeuwse Schoonheden in de B&B Huis Hogelande Grijpskerke waren bijzonder geslaagd. Ook 'the trunk show' in Malibu, California, werd een evenement om nooit te vergeten. Een lezing over de streekdracht en de streeksieraden maakte het geheel compleet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dat was een geslaagd event in Malibu, Los Angeles. De sieraden van Zeeuwse Sier werden zeer goed ontvangen.
zaterdag 6 oktober 2012.
Zie onderstaand stukje van Jess Keasberry, de cateraar.

 

Zeeuwse Sier, Indische Hors D’oeuvres en Champagne in Malibu

Het was een uiterst zonnige herfstdag aan de Californische kust.  Vol beladen met allerlei Indische snacks reed ik afgelopen zaterdag rond 11 uur ‘s ochtends op de Pacific Coast Highway richting de residentie van Jo Anne en  Johannes van Tilburg in Malibu. Johannes is Honorair Consul voor Nederland in LA en befaamd architect. Zijn vrouw Dr. Jo Anne is een archeoloog en de directeur van het Paaseiland standbeelden project. Twee zeer actieve, sociale en zeer gastvrije mensen, die hun kapitale villa beschikbaar hadden gesteld voor de speciale tentoonstelling van antieke Zeeuwse sieraden. De uiterst zeldzame stukken onder andere gemaakt van bloedkoraal en granaat waren overgevlogen uit Nederland door Carla van Tilburg (jongste zuster van Johannes)  en werden gepresenteerd  aan een select gezelschap genodigden. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de gasten de sieraden bewonderen en omdoen. Het hapje mocht ik komen verzorgen op speciaal verzoek van Jo Anne en Johannes, die mijn kookboek vol enthousiasme aan de gasten aanprezen.  De Engelstalige gasten moeten nog even wachten op een Engelse versie van het kookboek. Sommigen hadden mij alvast hun visitekaartje gegeven om op de wachtlijst te worden gezet.

Speciaal voor deze dag had ik kleine risolles gemaakt,  geserveerd met een pittige pindasaus en knoflook chilisaus en een hors d’oeuvres versie van de Tahoe Telor met Petis saus. Voor bij de koffie; Kelepon, Cake Surabaya en Spekkoek. Bij het eten van de Kelepon is enige voorzichtigheid geboden.

Nog voordat ik een mevrouw kon waarschuwen, beet zij gretig in het met gesmolten palmsuiker gevulde groene balletje van kleefrijstmeel en geraspte kokos, met als gevolg dat zij een straal van de vulling ver voor zich uit spuwde. Hierbij raakte ze gelukkig maar een deel van de broek van een vriend die naast mij stond. Ik kon mijn lachen nauwelijks inhouden en betreurde het feit dat ik mijn camera niet in mijn hand had. Met grote ogen drukte de dame het overige deel van de zoete snack naar binnen en verontschuldigde zij zich voor het niet geplande effect van deze tropische verassing. Tja, zei ik, dat is een snack met gebruiksaanwijzing. Ze knikte instemmend en nam vol vertrouwen een tweede Kelepon die zij dit keer in zijn geheel in haar mond stopte, onder enige hilariteit van de omstanders. Het was een geslaagde bijeenkomst en de gasten zijn voldaan aan het einde van de middag weer huiswaards gekeerd.

Voor meer informatie over Zeeuwse Sier: www.zeeuwsesier.nl

© 2012 Jeff Keasberry

Zaterdag 29 september 11.00 - 17.00 uur

aFamily aFair voor de tweede keer in de Karottenfabriek Rotterdam aan de Kralingse Plas.
Wederom een prachtige collectie sieraden van Rosanne van Tilburg, 'oude sieraden' krijgen een
nieuwe glans. De collectie van Zeeuwse Sier wordt in vol ornaat gepresenteerd. Ook de 100% zijden sjaals met Zeeuwse afbeelding zijn te koop. 

Zeeuwse Sier uitgenodigd in the USA!
Zie onderstaande uitnodiging.
Aandacht voor Zeeuwse Sier in de Soroptimist.
In het juli nummer van De Soroptimist staat een uitgebreid interview Over Zeeuwse Sier.
De titel van het verhaal: 'Zeeuwse Sier aan de Zeeuwse Riviera'.
Mocht u belnagstelling hebben dan kan ik een copie opsturen.
Mail even naar: info@zeeuwsesier.nl
Zeeuwse portretten.
Zeeuwse Sier heeft prachtige portretten op linnen doek. Groot formaat. De linnen doeken zijn bewerkt met bladgoud en krijgen zo een bijzonder accent.
Zie onder collectie: Zeeuwse portretten.


Nieuw product: prachtige 100% zijden sjaal met Zeeuwse opdruk.
De sjaal is van een mooie kwaliteit zijde en heeft door de kleurstelling een eigentijds karakter. De sjaal heeft een Zeeuwse uitstraling met de Walcherse vrouw in dracht en haar bloedkoralen halssnoer. De sjaal wordt verpakt in een handgemaakte zwartlinnen doos. Een prachtig cadeau, maar ook een heel bijzonder relatiegeschenk. 


Zeeuwse Sier in:

ZEELAND, een glossy lifestyle magazine voor levensgenieters.
In het tweede nummer staat een prachtig artikel over bloedkoraal en het ontstaan van Zeeuwse Sier. Speciaal voor dit blad biedt Zeeuwse Sier de zwartlinnen, handgemaakte dozen aan, met het kussentje van Zeeuwse stof. Het betreft een gelimiteerd aantal, alle dozen zijn genummerd.
Bij de doos ontvangt u een brochure met foto's en informatie over de streekdracht.
U kunt de dozen bestellen voor 55 euro excl. verzendkosten. Stuur even een mailtje naar
info@zeeuwsesier.nl


VERKOOPPUNTEN
De sieraden van Zeeuwse Sier worden verkocht via de website. U kunt ook contact opnemen 
via de mail info@zeeuwsesier.nl  of telefonisch 06-22110335


aFamily aFair
Ook in 2012 wordt aFamily aFair weer georganiseerd.
Zodra de data bekend zijn, staat het op de website. 
 


Copyright © 2011 Zeeuwse Sier.