Zeeuwse Sier
Zeeuwse Sier verkoopt Zeeuwse, traditionele sieraden van bloedkoraal en granaat en presenteert de sieraden op eigentijdse wijze. De Zeeuwse sieraden dragen een jarenlange geschiedenis met zich mee en vertellen een geheel eigen verhaal.

'In 2009 kreeg ik een prachtig halssnoer van bloedkoraal met een gouden slot bewerkt met filigrain draadwerk. Echter alle informatie over het halssnoer ontbrak en de verpakking was ronduit saai. En dat terwijl het sieraad uit het begin van de 19e eeuw was. Welke geschiedenis lag er niet aan ten grondslag. Mijn belangstelling was gewekt en Zeeuwse Sier was geboren.'

De sieraden van Zeeuwse Sier worden gepresenteerd in een prachtige linnen doos bekleed met  Zeeuwse stof. De bekleding van Zeeuwse stof is een kussentje en opbergtasje tegelijkertijd. Bij aankoop van een sieraad krijgt u bij de doos een brochure met uitleg over de tradities, de streekdracht en de sieraden.


Carla van Tilburg
Al mijn ideeën kwamen samen in Zeeuwse Sier. Tradities, het ambacht, interesse in Zeeuwse sieraden, het inkopen en verkopen ervan, het creatief ontwikkelen van de verpakking en het verhaal bij het sieraad.

Ik ben altijd zelfstandig werkend geweest. Tien jaar een succesvol werving- en selectiebureau. Een lange periode bij een van de grootste ontwikkelingsorganisaties in Nederland, met de fantastische taak het ontwikkelen van producten en het begeleiden van projecten. Voor deze organisatie bezocht ik projecten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika, waar het traditionele ambacht enorm veel indruk op mij maakte. De basis voor Zeeuwse Sier was gelegd.

Copyright © 2011 Zeeuwse Sier.